Ahad, 14 Julai 2013

Ohzarina : Jika Dia Bukan Jodoh Kita


Apabila bercinta pastinya kita mengharapkan percintaan kita bahagia dan kekal ke akhir hayat. Namun takdir menentukan segalanya, bukan semua yang kita haapkan berjaya kita perolehi.


Kadang kala walau kita salah setia dan bahagia cinta yang terhalang amat sukar untuk mencapai kebahagiaan ke akhir garisan. Terlalu banyak ranjau yang menyukarkan sesuatu perhubungan itu berkembang.Pedih…pastinya apabila sesuatu perhubungan itu ditamatkan tanpa kerelaan ia akan menjadi perit dan pedih.
 
Apa yang perlu kita fahami, cinta tidak semestinya saling memiliki. Cinta adalah kebahagiaan. Andai dengan melepaskan dia insan kesayangan hati dia dapat semula kasih sayang dari keluarga dan insan sekelilingnya lepaskan lah dia dengan ikhlas. Andai dengan bersama kita dia akan dibuang keluarga dan semua mata mengecam terhadap perhubungan itu maka perpisahan adalah jalan terbaik.

Jangan ada dendam. Relakan pemergiannya, walau pedih dan ia amat membuat hati sengsara sekurang-kurangnya kamu perlu berbangga kamu melakukan itu demi dia insan yang amat kamu sayangi. 
Dia pasti tidak akan pernah melupakan kamu sebagaimana kamu juga sentiasa menyayanginya seumur hidup kamu. andai tertulis suatu hari nanti memang jodoh kamu bersamanya, pasti Allah menemukan jalan baru agar kasih kamu bertaut kembali bersamanya nanti.


Sumber : Klik Sini

1 ulasan :

  1. saya jatuh cinta pada pensyarah saya sendiri..hingga kini saya xdapat lupakan dia, dan saya tahu dia juga cinta saya..saya lepaskan dia kerana xmau dia abaikan tanggungjawab kepada keluarga dia..anak2 dan isterinya perlukan dia, jadi biarlah saya undur diri dgn cinta xseberapa ini..saya? saya akan tetap teruskan hidup..hidup walaupun pedih sayangkan dia...Allah ada..Dia akan jaga saya..

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...