Ahad, 14 Julai 2013

Ohzarina : Jika Dia Bukan Jodoh Kita


Apabila bercinta pastinya kita mengharapkan percintaan kita bahagia dan kekal ke akhir hayat. Namun takdir menentukan segalanya, bukan semua yang kita haapkan berjaya kita perolehi.


Kadang kala walau kita salah setia dan bahagia cinta yang terhalang amat sukar untuk mencapai kebahagiaan ke akhir garisan. Terlalu banyak ranjau yang menyukarkan sesuatu perhubungan itu berkembang.Pedih…pastinya apabila sesuatu perhubungan itu ditamatkan tanpa kerelaan ia akan menjadi perit dan pedih.
 
Apa yang perlu kita fahami, cinta tidak semestinya saling memiliki. Cinta adalah kebahagiaan. Andai dengan melepaskan dia insan kesayangan hati dia dapat semula kasih sayang dari keluarga dan insan sekelilingnya lepaskan lah dia dengan ikhlas. Andai dengan bersama kita dia akan dibuang keluarga dan semua mata mengecam terhadap perhubungan itu maka perpisahan adalah jalan terbaik.

Jangan ada dendam. Relakan pemergiannya, walau pedih dan ia amat membuat hati sengsara sekurang-kurangnya kamu perlu berbangga kamu melakukan itu demi dia insan yang amat kamu sayangi. 
Dia pasti tidak akan pernah melupakan kamu sebagaimana kamu juga sentiasa menyayanginya seumur hidup kamu. andai tertulis suatu hari nanti memang jodoh kamu bersamanya, pasti Allah menemukan jalan baru agar kasih kamu bertaut kembali bersamanya nanti.


Sumber : Klik Sini

2 ulasan :

  1. saya jatuh cinta pada pensyarah saya sendiri..hingga kini saya xdapat lupakan dia, dan saya tahu dia juga cinta saya..saya lepaskan dia kerana xmau dia abaikan tanggungjawab kepada keluarga dia..anak2 dan isterinya perlukan dia, jadi biarlah saya undur diri dgn cinta xseberapa ini..saya? saya akan tetap teruskan hidup..hidup walaupun pedih sayangkan dia...Allah ada..Dia akan jaga saya..

    BalasPadam
  2. Kehidupan adalah baik apabila anda mempunyai kasih sayang anda di sekeliling anda, saya katakan ini kerana apabila saya mempunyai masalah dengan kekasih saya saya tidak pernah melihat kehidupan sebagai perkara yang baik tetapi terima kasih kepada Dr. AGBAZARA dari TEMPLE AGBAZARA, kerana membantu saya membuang ejaan yang membawa kekasih saya kembali kepada saya dalam tempoh 48 jam. Suami saya meninggalkan saya untuk wanita lain selepas 7 tahun perkahwinan, tetapi Dr.AGBAZARA membantu saya membuang mantra yang membawa dia kembali kepada saya dalam masa 48 jam. Saya tidak akan memberitahu anda lebih banyak maklumat mengenai diri saya, tetapi saya hanya akan menasihatkan mereka yang mempunyai masalah di sana hubungan atau perkahwinan untuk menghubungi TEMPLE Dr.AGBAZARA menerusi butiran ini melalui;
    ( agbazara@gmail.com ) atau hubungi beliau di Whatsapp: +2348104102662

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...