Selasa, 8 Oktober 2013

Ohzarina : Tips Untuk Bekas Kekasih Nak Kembali


Putus cinta adalah normal dan biasa berlaku. Sebab dan musabab ada terlalu banyak tapi kebiasaan kita dengar membabitkan tiada persefahaman dan keserasian. Malah ada atas desakan lain seperti sikap dan perangai pasangan ataupun halangan keluarga.

Walau apa sekalipun alasannya, senario ‘break off’ adalah sesuatu yang biasa dan bukannya pelik. Mengikut kajian sebuah majalah remaja, lebih 80% sesebuah hubungan itu putus atas kerana tiada persefahaman. Mulanya semua indah tapi lama-kelamaan ada saja yang silap dan salah.





Sering bergaduh dan bertegang urat pun tidak guna, putus saja jalan terbaik menyelesaikan masalah.Tapi lebih kelakarnya bila melihat pada prospek golongan remaja, separuh daripada mereka yang putus cinta akan kembali memujuk bekas kekasih untuk bercinta semula. Itu adalah realitinya kerana jiwa anak muda cepat panas dan gemar membuat keputusan dalam keadaan beremosi.


Jadi bila keadaan reda selepas seminggu, selalunya salah seorang akan sedar dan mula meminta maaf dan memujuk untuk kembali bersama. Memetik kata seorang remaja yang tidak mahu identitinya dikenali, hubungannya dengan bekas teman lelaki begitu rumit walaupun sudah menjalin hubungan lebih tujuh tahun sejak di universiti.

Sepanjang tujuh tahun, mereka pernah melalui fasa putus cinta sebanyak sepuluh kali. “Rasanya tahun kedua kami sudah mula berantakan kerana masing-masing punya ego dan tidak mahu beralah. Selalunya punca pergaduhan sangat remeh dan kelakar kalau kami ingatkan semula.

“Kerana tidak mahu kalah atau mengaku silap, kami sanggup memutuskan hubungan walaupun masing-masing terlalu sayang. Tapi selalunya seminggu saja hubungan itu terputus.

“Kemudian sama ada saya ataupun bekas kekasih akan mula mengirimkan mesej memohon maaf. Kami berjumpa dan berbincang sebelum kembali menjadi pasangan seperti sedia kala.

“Saya sifatkan perkara itu normal kerana apabila kita putus, proses kembali semula itu sangat menarik dan menguatkan lagi hubungan antara kami sebenarnya. Namun ada juga yang sangat menyakitkan hati dan membuatkan saya berada dalam konflik diri untuk menerimanya kembali.

“Namun hati saya terlalu lembut dan menerimanya semula kerana saya percaya semua manusia tidak lari daripada melakukan silap. Tapi selepas kali kesembilan dan detik terakhir, saya rasa itu sudah muktamad untuk mengatakan si dia bukan untuk saya.

“Mana mungkin dalam sesebuah hubungan itu sanggup memutuskan hubungan sebanyak 10 kali? Bagaimana pula kalau sudah berkahwin nanti, takkan setiap kali bergaduh kami perlu bercerai?” katanya.


Tak matang

Justeru jika ada antara anda yang berdepan masalah ini, fikirkan semasak-masaknya kerana soal gaduh dan kemudian memutuskan hubungan itu adalah sesuatu yang serius. Jika kerana perkara remeh boleh mengundang kepada pergaduhan besar dan kemudian sanggup membuang orang tersayang, itu namanya tidak matang dan tidak sepatutnya diteruskan lagi hubungan itu.

Tapi jika anda baru saja menjalin hubungan pertama, mungkin belum berpeluang berdepan pengalaman ini. Namun sekiranya anda sudah pun memutuskan hubungan dengan si dia buat kali pertama, perlu diketahui beberapa gaya dan cara bekas kekasih ingin memujuk anda semula.

Walaupun ramai mengatakan lelaki itu ego dan tidak akan menunjukkan cara meminta maaf, namun masih ada gerak-gerinya yang boleh dihidu untuk mendapatkan anda semula.

Antaranya apabila bekas kekasih yang sebelum ini bersungguh-sungguh mengatakan sudah tidak mahu anda meluahkan rasa rindunya. Pelik? Memang sangat pelik tapi itulah realitinya kebanyakan lelaki.

Tiba-tiba saja dia menelefon atau menghantarkan mesej mengatakan keluarganya rindu pada kamu! Eh! Kalau sudah putus kenapa tidak berterus-terang saja dengan ibu bapa hal sebenarnya. Betul tak? Nampak sangat sebenarnya si dia yang merindui kamu bukannya keluarganya.

Lelaki selalu akan menggunakan orang ketiga sebagai pengantara untuk mengekalkan rasa egonya.

Kerap terserempak dengan si bekas kekasih juga adalah salah satu faktor yang membuktikan yang bekas kekasih kamu itu sebenarnya masih tergila-gilakan kamu. Ke mana saja pergi, pasti akan ternampak kelibatnya.

Kadang-kadang tengah melepak dengan kawan-kawan pun boleh terserempak dengannya. Persoalan di sini adakah ia memang kebetulan atau disengajakan? Tidak mustahil juga jika si dia memang merancang untuk terserempak dengan kamu!


Suka ‘like’ status Facebook

Dia selalu bertanya: “Walaupun kita dah putus, kita masih berkawankan?” Itu juga satu taktik yang bermaksud dia memang takut kehilangan kamu. Yalah, mana tahu jika kamu sudah ada pengganti kamu akan lupakan si dia!

Benda paling popular berlaku hari ini iaitu pemerhati percuma. Setiap kali kamu ‘upload’ status dan gambar di Facebook, Twitter, Instagram atau apa saja sosial media, setiap kali itulah dia akan ‘like’ dan komen status dan gambar kamu!

Hmmm, nampaknya dia tahu setiap perkembangan kamu itu bermakna ada yang sedang ‘stalk’ profil kamu!

Kemudian ada juga jenis lelaki dan tidak kurang gadis yang tidak pasal-pasal asyik nak minta maaf kepada kamu. Masa bercinta bukan main susah nak cakap ‘sorry’, tapi sekarang tiba-tiba jadi manusia paling berhemah.

Kalau lelaki, kalau dia sebenarnya masih menaruh hati kepada bekas teman wanitanya tapi berat mulut untuk menyatakannya, dia akan menunjukkan melalui cara dia berbual dengan bekas kekasihnya itu.

Bila berbual, ada saja topik yang dia ingin bincangkan. Sampai ada kalanya kamu pula terpaksa cari jalan untuk mengakhiri perbualan itu.

Paling ketara kalau anda ingin menilai akan kesungguhannya ingin memenangi hati kamu semula apabila dia berubah dan masih belum menemui penggantinya. Jika kamu berpisah dengan dia kerana sikapnya yang mata keranjang, tapi selepas putus dia masih solo itu bermakna dia benar-benar menyesal dengan apa yang terjadi.

Mungkin kesemua gerak-geri dan gaya yang dikongsikan di atas dapat membantu kamu untuk menilai sejauh mana kebenaran yang bekas kekasih kamu itu sebenarnya mengharap kepulangan kamu.

Perlu diingatkan, kalau kali ini sudah masih kali kelima dia yang meminta putus dan baru sekarang sibuk ingin memujuk, pastikan anda meletakkan syarat jika putus sekali lepas ini, “tiada maaf bagimu!”.


Kamu masih penting

Ada satu ketika, bekas kekasih menghubungi kamu hanya ingin bertanya pendapat. Kalau sekali dua mungkin betul niatnya nak bertanya pendapat, ini boleh dikatakan setiap kali terpaksa membuat keputusan saja si dia pasti akan hubungi kamu untuk bertanyakan pendapat.

Itu menunjukkan kamu masih penting dalam hidupnya!

Kalau betul bekas kekasih masih sibuk bertanyakan keadaan kamu di belakang melalui kawan ataupun keluarga, memang tepat dia masih mengharap cinta lama.

Walaupun ada kalanya kamu menghubunginya pada waktu yang salah dan tidak kena seperti tengah malam ataupun ketika waktu bekerja, si dia tetap melayan kamu dan langsung tidak menunjukkan dia diganggu itu bermakna si dia memang menunggu saat-saat itu.

Bayangkanlah, dia sanggup bersengkang mata semata-mata ingin berbual dengan kamu. Jika dia benar-benar sudah membenci dan melupakan hubungan kamu berdua pasti si dia tidak pedulikan panggilan kamu.

Tersasul panggil nama adalah perkara paling klise namun benar berlaku pada kebanyakan kekasih yang sebenarnya rindukan cinta lamanya. Bila sedang berbual tiba-tiba dia terpanggil kamu ‘sayang’ atau apa saja nama panggilan manja kamu berdua sewaktu bersama dulu.

Mungkin ini bukan saja bagi lelaki namun terjadi juga kepada kebanyakan gadis yang masih menyintai teman lelaki mereka iaitu mengungkit kenangan manis ketika bersama. Masih ingat apa yang kamu suka dan sering mengungkit segala kenangan manis kamu berdua walaupun hakikatnya mulut sudah beribu kali mengatakan ‘kita sudah tiada apa-apa’.

Walaupun sudah tidak mempunyai hubungan, dia masih menceritakan perkembangannya pada kamu hingga menyebabkan kamu rasa seperti “eh kenapa nak cerita kat aku! Kita kan sudah tak ada apa-apa?”. Itu bermakna dia memang menunggu kamu lagi kerana tiba-tiba dia menjadi begitu peramah dan ringan mulut.-mymetro

8 ulasan :

  1. memang susah utk tidak mengingat mantan pacar pertama

    BalasPadam
    Balasan
    1. Foto HOT | Cewek Narsis Cantik Bugil di Facebook,Cewek Masturbasi


      [Ass Point Fuck] ABG Lesbian : Koleksi Photo hot Pamer Susu & memek.


      [Ass Point Fuck] Photo Hot ayam Kampus : ABG Wajah Lugu Lagi Tampil Bugil.


      [Ass Point Fuck] Photo bugil abg jepang lagi pengen di entot..mulus gan susunya

      [Ass Point Fuck] Memek Bule : Koleksi Photo memek ABG Bule Yang Penuh Nafsu

      ✦Photo polos : Tubuh Mulus di padu dengan susu Mungil Nan Indah dan Hot.✦

      ✦Photo Hot : Adegan Pasien Lagi Bugil Di Depan Dokter..Mantap Susunya✦

      ✦SiTembem Yang Bikin Greng : Kumpulan Memek Tembem..Mlenuk - mlenuk✦

      ✦Obat Pembesar Penis Herbal, Obat Peninggi Badan Herbal,Pemutih Wajah Dan Tubuh✦

      ✦Histeria Masturbation : Abg Hitam Manis Lagi Menahan Kenikmatan Berswalayan✦

      ✦Ngintip Tubuh Putih Mulus Toket Kecil Bikin Nafsu.Siapakah Dia.?✦

      ✦Live : Vespa Putih Jadi Saksi aku ngentot Gaya Dogy Style✦

      ✦Live : Sepasang Abg lagi Ngentot Sambil Berdiri..keren-keren✦

      [Ass Point Fuck] Photo Pemerkosaan : ABG Korban Pemerkosaan Lagi Kena Entot 2 Cowok..Kasihan Banget Gan


      VIDEO ANAK SMP MESUM SAMA PACARNYA DI RUANG TAMU


      [Ass Point Fuck] Photo memek Perawan : Lubang sempit memek perawan Yang masih Rapet.


      [Ass Point Fuck] Photo Hot Tante Horny lagi Pamerin Toket Mulusnya...Wahh Gila


      [Ass Point Fuck] Photo Memek ABG : Memek Menganga Siap Dimasukin Bang...???


      [Ass Point Fuck] ABG meki Sempit Lagi Ngentot Gaya Pangku...Mantapp


      Cara Memperbesar Penis Dengan Vakum Penis Tarik Sport


      [Ass Point Fuck] ABG Ngentot : ABG Manis Puting Mungil Lagi Ngentot..wah asyiknya


      [Ass Point Fuck] Photo Chika : Pose nakal Chika Lagi Pamerin susu montoknya.


      Mulusnya Susu ini siap untuk di emut, info cewek telanjang yang mau ngentot memek

      ✦Kelakuan Aneh : Kumpulan Photo Bugil cewek Gokil✦

      ✦Sex Party Berbagai Gaya Ngentot Yang Fantastis & Hot✦

      ✦Ngentot abg & Om-Om : Ngentot Hot di Dalam Kamar Mandi✦

      ✦Abg Lagi Maen Chat Sambil Bugil : Lagi Pamerin Memek & susu Montok✦

      ✦Live : video mesum ngentot di kebun✦

      ✦Cerita Seks : Tante Mona Yang Montok Bikin Aku Tergoda..Ehmmm✦

      ✦Jilat Meki : Koleksi Photo Berbagai Gaya Jilat memek..Kegelian Nih Cewek✦

      Padam
    2. FREE ONLINE PORN

      Mother-Son Sex Scandals, Deep Anal Fuck Video xxx

      Muslim Girls Raped Video, Naked Virgin Muslim Girls

      Desi Moms Force Fuck By Her Naughty Son

      School Girls Force Ass Fuck Hard Anal Fuck By Father Video Collections

      Afgan Muslim College Girls Raped By American Soldiers

      Desi Indian Bhabhi Hairy Armpits And Hairy Pussy Video By Her Devar

      Hairy Pussy School Teacher Fucked By Her Student In Class Room

      Hairy Pussy School Teacher Fucked By Her Student In Class Room

      Muslim College Girls Virgin Fuck Video, Muslim Girls Sex With Her Hindu Boyfriend

      Pakistani Girlfriend Mahbuba Forced Raped In Jungle By Her Boyfriends And Many Friends

      16 men gangrape this little school girl

      CHILD TEEN girl Fucked By an Old Teacher In School

      Indian HD porn videos And Photos Uncommon collection

      HOLLYWOOD, BOLLYWOOD, TOLLYWOOD Actress NAKED VIDEOS EXPOSE

      Arab nube girls sexy uncommon collection

      cute little nube Indian girls sexy uncommon collection

      Busty big boob nube girls sexy uncommon collection

      Father and Daughter Enjoying Sex, Indian Incest Sex Pictures

      sexy Indian pornsters uncommon videos

      Mallu Aunty Big Boobs White Pussy Pics

      INDIAN, PAKISTHANI Real Girlfriend Forcely Fucked By Boyfirend Friends In Hotel

      CHILD TEEN girl Fucked By an Old Teacher In School






































      ………… /´¯/)
      ……….,/¯../ /
      ………/…./ /
      …./´¯/’…’/´¯¯.`•¸
      /’/…/…./…..:^.¨¯\
      (‘(…´…´…. ¯_/’…’/
      \……………..’…../
      ..\’…\………. _.•´
      …\…………..(
      ….\…………..\.

      Padam
  2. biasa saja kok kalau penggantinya keren

    BalasPadam
  3. hello,

    Nama saya kegembiraan michael, tinggal di UK dengan keluarga saya, saya ingin memberi keterangan mengenai apa yang dr. Ijebu Ayo lakukan dalam hidup saya. kerana saya berkahwin dengan MICHAEL (suami saya) perkara-perkara di mana berlaku

    Setakat yang saya mendapat anak pertama saya, kita hidup bahagia tidak mengetahui bahawa kawan baik saya merancang untuk mengambil kebahagiaan saya dengan distroying rumah saya, dia terpesona suami saya ke

    suka dia, suami saya aboundon saya dan anak saya. i fikir i telah kehilangan seluruh hidup saya dan tidak berharap Setakat i mendengar tentang Dr. IJEBU Ayo mengeja kastor kuil, kemudian saya menghubunginya dan

    beritahu dia semua tahun saya sedih, saya tidak tahu bagaimana dia melakukannya, suami saya datang cari saya selepas 5 tahun. kesedihan saya menjadi kegembiraan sekarang, kita kini hidup dengan dua kanak-kanak lelaki dan perempuan. hidup saya

    kini kembali dan saya jatuh amat gembira dan berterima kasih kepada Dr. IJEBU Ayo. jadi untuk anda di luar sana yang mempunyai apa-apa jenis masalah menghubunginya melalui E-mel dengan ijebuayo@gmail.com

    BalasPadam

  4. An amazing testimony on a spell caster who brought my wife back to me..
    My name is Andy Sowers,i live in Australia,and I'm happily married to a lovely and caring wife,with two kids.A very big problem occurred in my family seven months ago,between me and my wife.so terrible that she took the case to court for a divorce.she said that she never wanted to stay with me again,and that she didn't love me anymore.So she packed out of my house and made me and my children passed through severe pain. I tried all my possible means to get her back,after much begging,but all to no avail.and she confirmed it that she has made her decision,and she never wanted to see me again.
    So on one evening,as i was coming back from work,i met an old friend of mine who asked of my wife.So i explained every thing to her,so she told me that the only way i can get my wife back,is to visit a spell caster,because it has really worked for her too.So i never believed in spell,but i had no other choice,than to follow her advice. Then she gave me the email address of the spell caster whom she visited.{ lalapumena@gmail.com}.
    So the next morning,i sent a mail to the address she gave to me,and the spell caster assured me that i will get my wife back the next day.What an amazing statement!! I never believed,so he spoke with me,and told me everything that i need to do. Then the next morning, So surprisingly, my wife who didn't call me for the past seven {7}months,gave me a call to inform me that she was coming back.So Amazing!! So that was how she came back that same day,with lots of love and joy,and she apologized for her mistake,and for the pain she caused me and my children. Then from that day,our relationship was now stronger than how it were before,by the help of a spell caster.
    So, i will advice you out there to kindly visit the same website { lalapumena@gmail.com},if you are in any condition like this,or you have any problem related to "bringing your ex back.
    So thanks to the lalapumena@gmail.com for bringing back my wife,and brought great joy to my family once again.
    { lalapumena@gmail.com},
    Thanks...

    BalasPadam
  5. http://goo.gl/EyVd9U
    https://mysp.ac/2vkVm

    BalasPadam
  6. salam sejahtera..nama sy Zainol..
    itula yg saya hadapi sekarang..sy baru saja putus cinta dgn kekasih sy..da lbh kurang 2 bulan..bkn sy yg penyebabnya tetapi kekasih sy..dia blk kampung utk sambung bljr tp dlm masa yg sama dia sambung semula percintaannya dgn kekasih lamanya..sy btl2 kcewa kerana dia x setia..dia telah blok sy d semua akaun fb nya..tetapi dlm beberapa hari lalu dia muncul semula utk minta fren request dgn saya..dia menyamar sebagai org lain sbb tu sy accept dia..setelah chat,dia mengaku bahawa di sebalik profil palsu tu adalah dia..sy tekejut..patutla sy mcm kenal dgn gaya2 taipan ayatnya..dia meminta maaf dgn segala kesalahannya..dan sy memaafkan tp itu tak bermakna yg kekecewaan sy akan hilang..yg masalahnya d sini prasaan sy bercampur2..iaitu sy gembira dpt chat dgn dia dan serentak itu sy juga geram dan sakit hati dgn dia kerana muncul semula sewaktu sy telah melupakan dia..apakah formula dan tips utk saya mghadapi situasi ini??

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...